This page require Adobe Flash 9.0 (or higher) plug in.

Wie is online?
We hebben 1 gast online
Wie is Sajelkapel Aelse

Een aantal jaren geleden gingen een 8-tal muzikanten op carnavalszondag met de carnavalsvereniging met de kroegentocht mee. Het maken van muziek op de straat en in de cafés gecombineerd met de gezelligheid van carnaval sprak deze muzikanten erg aan. In de beginjaren was de groep een steeds wisselende samenstelling en werden simpele muziekstukjes ten gehore gebracht. Echter wel met veel enthousiasme! Ook bleven de activiteiten beperkt tot de zondagavond van de carnaval.

In 2006 is er een activiteit toegevoegd, namelijk de prinsenreceptie in Elsloo. De groep die hier speelde was nog steed een gelegenheidgroep. Na de carnaval 2006 is er besloten om er een vastere groep van te maken, met meer activiteiten. Er werden partijen besteld en geschreven, en men begon te repeteren.

De plaatselijke carnavalsvereniging 'De Sajelaire' was bijzonder verheugd met de nieuwe kapel in Elsloo. De Sajelaire besloten tot sponsoring van de kapel in de vorm van T-shirts. Als dank voor deze shirts is de kapel bij de meeste activiteiten van de carnavalsvereniging aanwezig. Onder andere de galazitting, prinsenreceptie en de carnaval zelf behoren tot de agenda. Maar ook wordt met de Sajelaire meegegaan naar een aantal recepties van andere verenigingen.

Verder stelt de Sajelkapel zich ten doel een aantal malen per jaar buiten de carnaval voor het voetlicht te treden. Succesvolle activiteiten de laatste jaren zijn onder andere de Carnaval Mundial in Elsloo, Dorpsfeest te Elsloo en het Bokkerieje in Meers.

Samengevat, een serieuze groep muzikanten, vrienden, die met veel enthousiasme een breed repertoire serieus spelen, zoals carnavalsmuziek, walsen, beierse nummers, pop, rock en samba nummers.